Öt tipp az amaránt felhasználására

Tudta-e, hogy ezeket az apró magokat levesekhez, köretként és édességben is használhatjuk?

1. Keverhetjük a reggeli joghurtunkhoz vagy gyümölcslevünkhöz, de szórhatunk belőle a kefirbe és a tejbe is. És miért ne tehetnénk egy csipetet a müzlibe is?!

2. Az amarántból liszt is készül, így dúsíthatjuk vele a süteményekhez előírt lisztet. Kelt tésztákban legfeljebb 20 százalékban, teasütik, kekszek, linzerek és palacsinta sütésekor akár 50 százalékban is kiválthatjuk amaránttal a lisztet.

163661222

3. Levesbetétnek is kitűnő az amaránt, de díszíthetünk is a magokkal.

4. Eszébe jutott már az, hogy a hús vagy hal panírozásához amarántot használ? Próbálja ki!

5. Az aranyló mag édességek, saláták alapanyagaként is kitűnő, és díszíthetjük is vele a finomságokat.