Amaránt krémleves

Az amaránt lehetséges alkalmazásai valójában korlátlanok egy kreatív szakács számára. A lisztet használhatjuk a leves sűrítésére, a pattogatott amarántot pedig levesbetétként. Ez a leves nem csak finom lett, de magas beltartalmi értékei miatt laktató is.

Egy nagy tányér elfogyasztásával a hideg hónapokban nem csak a hangulatunkat dobja fel, de még az egészségünkért is sokat teszünk!

leves

Elkészítése:

A pattogatott amarántot a zöldséglevesben 10 percig alacsony lángon főzzük. Ezalatt a meghámozott hagymát és a megpucolt zöldhagymát karikákra vágjuk és a vajon enyhén megpároljuk. Ezután a levesbe tesszük és 10 percig még forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, majd az egészet borssal és szerecsendióval ízesítjük. Reszelt sajttal, a metélő hagymával díszítjük, majd forrón tálaljuk.

Hozzávalók:

  • 100 g darált pattogatott amaránt
  • 1 liter zöldségleves
  • 1 nagy zöldhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 40 g vaj
  • 200 g tejszín
  • só, bors, kevés szerecsendió, reszelt sajt és metélő hagyma