A cukkini egy remek zöldség, mert sokféleképpen lehet felhasználni, és nagyon könnyű belőle valami finomat sütni. Az amaránt liszttel párosítva ez lett az egyik őszi favoritunk!
Hozzávalók:
- 3 db kicsi cukkini
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg amaránt liszt
- 12 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 db kisebb lilahagyma
- Ízlés szerint medvehagyma, petrezselyemlevél, fokhagyma, bors, só
- 25 dkg mascarpone
- kemény sajt a tetejére
Elkészítése:
- A tésztához keverjük el a száraz hozzávalókat, morzsoljuk össze a hideg vajjal, majd adjuk hozzá a tojást.
- Gyúrjuk össze, és folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe legalább fél órára pihenni.
- A töltelékhez reszeljük le nagy lyukú reszelőn a cukkini 3/4 részét és sózzuk meg. Hagyjuk egy kevés időre benne állni.
- Ezután nyomjuk ki a levét, majd keverjük össze a mascarponéval, apróra vágott lilahagymával, medvehagymával és fokhagymával. Ízesítsük borssal, keverjük bele az apróra vágott petrezselyemlevelet.
- A tésztát nyújtsuk ki, szúrjuk ki pogácsaszaggatóval a tortaformáknak megfelelően, majd nyomkodjuk bele a kivajazott formákba, végül villával szurkáljuk meg.
- Töltsük meg a kosárkákat a töltelékkel, díszítsük vékonyra szeletelt cukkinival, majd reszeljünk rá sajtot. 180 0C fokra előmelegített sütőben süssük készre.