Amaránt lisztes, cukkinis, hagymás, mascarponés kosárkák

A cukkini egy remek zöldség, mert sokféleképpen lehet felhasználni, és nagyon könnyű belőle valami finomat sütni. Az amaránt liszttel párosítva ez lett az egyik őszi favoritunk!

Hozzávalók:

_9 (1)

  • 3 db kicsi cukkini
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg amaránt liszt
  • 12 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 db kisebb lilahagyma
  • Ízlés szerint medvehagyma, petrezselyemlevél, fokhagyma, bors, só
  • 25 dkg mascarpone
  • kemény sajt a tetejére

 

Elkészítése:

  • A tésztához keverjük el a száraz hozzávalókat, morzsoljuk össze a hideg vajjal, majd adjuk hozzá a tojást.
  • Gyúrjuk össze, és folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe legalább fél órára pihenni.
  • A töltelékhez reszeljük le nagy lyukú reszelőn a cukkini 3/4 részét és sózzuk meg. Hagyjuk egy kevés időre benne állni.
  • Ezután nyomjuk ki a levét, majd keverjük össze a mascarponéval, apróra vágott lilahagymával, medvehagymával és fokhagymával. Ízesítsük borssal, keverjük bele az apróra vágott petrezselyemlevelet.
  • A tésztát nyújtsuk ki, szúrjuk ki pogácsaszaggatóval a tortaformáknak megfelelően, majd nyomkodjuk bele a kivajazott formákba, végül villával szurkáljuk meg.
  • Töltsük meg a kosárkákat a töltelékkel, díszítsük vékonyra szeletelt cukkinival, majd reszeljünk rá sajtot. 180 0C fokra előmelegített sütőben süssük készre.