Elkészítése:
Amíg a csokit megolvasztjuk a gőz fölött, 250 fokra előmelegítjük a sütőt. A mogyoróvajat összedolgozzuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, megkeverjük, majd beleszórjuk a mogyorót és az amarántot, és összekeverjük.
A muffin formát 5 percre sütőbe tesszük, majd olívaolajjal finoman kikenjük. Ezután belecsorgatjuk a formába a csokit, a következő réteg a mogyorós massza lesz, amely tetejét lesimítjuk.
Az édességet formástól tegyük a fagyasztóba legalább 30 percre. Az amarántos falatokat a kés hegyével könnyen kiszedhetjük a formából.
Hozzávalók (12 db-hoz):
- 1 csésze (1,5 dl) mogyoróvaj
- 2 teáskanál vaj vagy kókuszzsír felolvasztva
- 1/2 csésze porcukor (nyírfacukor porrá őrölve)
- 1/2 csésze összetört sós
- pörkölt mogyoró
- 1/2 csésze pattogatott amaránt
- 250 g étcsokoládé
- olívaolaj kenéshez