Mogyorós amaránt korongok

Elkészítése:

amarant_korong_kivonatAmíg a csokit megolvasztjuk a gőz fölött, 250 fokra előmelegítjük a sütőt. A mogyoróvajat összedolgozzuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, megkeverjük, majd beleszórjuk a mogyorót és az amarántot, és összekeverjük.

A muffin formát 5 percre sütőbe tesszük, majd olívaolajjal finoman kikenjük. Ezután belecsorgatjuk a formába a csokit, a következő réteg a mogyorós massza lesz, amely tetejét lesimítjuk.

Az édességet formástól tegyük a fagyasztóba legalább 30 percre. Az amarántos falatokat a kés hegyével könnyen kiszedhetjük a formából.

Hozzávalók (12 db-hoz): 

  • 1 csésze (1,5 dl) mogyoróvaj
  • 2 teáskanál vaj vagy kókuszzsír felolvasztva
  • 1/2 csésze porcukor (nyírfacukor porrá őrölve)
  • 1/2 csésze összetört sós
  • pörkölt mogyoró
  • 1/2 csésze pattogatott amaránt
  • 250 g étcsokoládé
  • olívaolaj kenéshez