- 6 közepes burgonya
- 1 dl tejföl
- 15 dkg sajt (trappista, füstölt)
- petrezselyem
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 2 nagyobb darab répa
- 100 g gomba
- 1 bögre pattogatott amaránt
- só
- bors
Elkészítés:
A burgonyákat alaposan megmossuk. Feltesszük egészben héjastól sós vízbe főni. A répákat és a gombát felaprítjuk, és közepesen puhára pirítjuk a hagymán. Pirítás közben petrezselymet adagolunk hozzá, sózzuk, borsozzuk. A krumplikat kihűlés után kettévágjuk, közepét kikaparjuk egy tálba. A burgonyát összetörjük, és összekeverjük a tejföllel, az amaránttal és a gombás keverékkel. Ízlés szerint tovább fűszerezzük. Ha a mennyiség megkívánja, tehetünk bele több tejfölt. Töltsük meg a burgonyákat és a tetejüket alaposan szórjuk meg sajttal. 180 fokon ropogósra sütjük.