Amaránttal töltött burgonya

451107685Hozzávalók / 3 adag

  • 6 közepes burgonya
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg sajt (trappista, füstölt)
  • petrezselyem
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 2 nagyobb darab répa
  • 100 g gomba
  • 1 bögre pattogatott amaránt
  • bors

 

Elkészítés:

A burgonyákat alaposan megmossuk. Feltesszük egészben héjastól sós vízbe főni. A répákat és a gombát felaprítjuk, és közepesen puhára pirítjuk a hagymán. Pirítás közben petrezselymet adagolunk hozzá, sózzuk, borsozzuk. A krumplikat kihűlés után kettévágjuk, közepét kikaparjuk egy tálba. A burgonyát összetörjük, és összekeverjük a tejföllel, az amaránttal és a gombás keverékkel. Ízlés szerint tovább fűszerezzük. Ha a mennyiség megkívánja, tehetünk bele több tejfölt. Töltsük meg a burgonyákat és a tetejüket alaposan szórjuk meg sajttal. 180 fokon ropogósra sütjük.