Amaránttal töltött kaliforniai paprika

Az amaránttal töltött kaliforniai paprika nem csak színes és ízletes, de könnyű étel készíthető belőle vacsorára. az amaránt a Föld egyik legkomplettebb tápanyagtartalmú magva. Külön kiemelendő kiváló minőségű fehérje összetétele, valamint magas kalcium, magnézium és vastartalma. A rizshez hasonló módon elkészítve kitűnő köret, ráadásul a paprikát is kiválóan meg lehet vele tölteni.

Hozzávalók:

4 db kaliforniai paprika477860757 (1)
10 dkg pattogatott amaránt
15 dkg csirkemell
10 dkg mozzarella
1 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:

A rizshez hasonló módon főzzük meg a pattogatott amarántot (a csomagoláson leírtak szerint). Miközben hűl az amaránt, vágjuk le a paprikák tetejét, és szedjük ki a belsejét. A fokhagymát reszeljük le, a paradicsomot és mozzarellát pedig vágjuk apró kockákra. A csirkemellet szintén kockázzuk fel, és kevés olajon pirítsuk meg, sóval és borssal ízesítjük. Amint kész, keverjük össze az amaránttal, paradicsommal, fokhagymával és mozzarellával, töltsük meg a paprikákat, és a 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg őket. Vigyázat, a mozzarella nem fog megpirulni, ne süssük túl a paprikákat.