Citromos habos pite

Egyik ismerősöm sajnos nem ehet cukros vagy lisztes ételeket, emiatt sajnos a finom süteményeket is mellőznie kell. Ezért kitaláltam egy új receptet, hogy a kedvére tehessek.

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg kókuszliszt
  • 14 dkg Ráma margarin
  • 7 dkg gyümölcscukorCitromos_habospite
  • csipetnyi só
  • 1 tojássárgája

A krémhez:

  • 3 tojássárgája
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 3-4 ek. gyümölcscukor
  • 1 dl víz
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 ek. margarin

A tetejére:

  • 4 tojásfehérje
  • 10 dkg gyümölcscukor
  • fél citrom leve

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy piteformát kivajazunk, a tésztával kibéleljük, és sütőben félig megsütjük kb. 170 °C-on, majd kivesszük a sütőből. A krém hozzávalóit is összekeverjük. A félig megsült tésztára öntjük, majd óvatosan a cukorral és citromlével felvert tojásfehérjét is rátesszük a tetejére. A sárga rész elég folyós, a hab pedig lebeg a tetején. Kb. 170 °C-os sütőben sütjük ismét. Addig sütjük, amíg az egész szilárd lesz. (Onnan lehet tudni, hogy még nem jó, hogy az edény mozgatásakor a hab alatt a massza elmozdul.) A hab egy kicsit megbarnul a tetején.