Egyik ismerősöm sajnos nem ehet cukros vagy lisztes ételeket, emiatt sajnos a finom süteményeket is mellőznie kell. Ezért kitaláltam egy új receptet, hogy a kedvére tehessek.
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg kókuszliszt
- 14 dkg Ráma margarin
- 7 dkg gyümölcscukor
- csipetnyi só
- 1 tojássárgája
A krémhez:
- 3 tojássárgája
- 3 ek étkezési keményítő
- 3-4 ek. gyümölcscukor
- 1 dl víz
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 ek. margarin
A tetejére:
- 4 tojásfehérje
- 10 dkg gyümölcscukor
- fél citrom leve
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy piteformát kivajazunk, a tésztával kibéleljük, és sütőben félig megsütjük kb. 170 °C-on, majd kivesszük a sütőből. A krém hozzávalóit is összekeverjük. A félig megsült tésztára öntjük, majd óvatosan a cukorral és citromlével felvert tojásfehérjét is rátesszük a tetejére. A sárga rész elég folyós, a hab pedig lebeg a tetején. Kb. 170 °C-os sütőben sütjük ismét. Addig sütjük, amíg az egész szilárd lesz. (Onnan lehet tudni, hogy még nem jó, hogy az edény mozgatásakor a hab alatt a massza elmozdul.) A hab egy kicsit megbarnul a tetején.