Hozzávalók / 4 adag:
- 300 g csicseriborsó (szárított)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 2 ek petrezselyem (2-3 ek friss)
- chili ízlés szerint
- 1 teáskanál római kömény (1-2 tk)
- 1 teáskanál koriander (1-2 tk)
- 0.5 tk sütőpor
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (frissen őrölt)
- 1 ek víz
- 2 dl olaj vagy zsír a sütéshez
Elkészítés:
A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, jól összekeverjük, majd 30 percig letakarva pihentetjük. Evőkanálnyi mennyiséget kis golyókká formálunk, kézzel kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd olajban kisütjük.