Csicseriborsó fasirt (falafel)

falafel

Hozzávalók / 4 adag:

  • 300 g csicseriborsó (szárított)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 ek petrezselyem (2-3 ek friss)
  • chili ízlés szerint
  • 1 teáskanál római kömény (1-2 tk)
  • 1 teáskanál koriander (1-2 tk)
  • 0.5 tk sütőpor
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • 1 ek víz
  • 2 dl olaj vagy zsír a sütéshez

 

Elkészítés:

A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, jól összekeverjük, majd 30 percig letakarva pihentetjük. Evőkanálnyi mennyiséget kis golyókká formálunk, kézzel kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd olajban kisütjük.