Csicseriborsó krém

A csicseriborsó krém, más néven humusz, kiváló mártogatós zöldségek és chipsek mellé, és otthon is könnyen elkészíthető.

Hozzávalók:

februar_28

  • 20 dkg csicseriborsó
  • 2 ek tahini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 citrom leve
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 0.5 teáskanál feketekömény
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál víz

 

Elkészítés:

Elkészítés előtt a csicseriborsót legalább egy éjszakára beáztatjuk. Másnap annyi vízzel tesszük fel főni, hogy az épp ellepje a borsószemeket, sóval, feketeköménnyel kb. 20 perc alatt puhára főzzük.  Miután kicsit kihűlt, belekeverjük a többi hozzávalót, és pépesre turmixoljuk.