Csicseriborsós fasírt

Van egy vegetáriánus barátod, és meg szeretnéd lepni? Vagy csak egyszerűen egy új receptre vágysz? Bármi is legyen a motivációd, a csicseriborsó fasírt biztosan tetszeni fog. Diétázóknak is kiváló, ugyanis a csicseriborsó jelentős fehérje és rosttartalma alacsony szénhidrát mennyiséggel párosul.

Hozzávalók:481182019

30 dkg csicseriborsó
2 tojás
2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
zsemlemorzsa
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors, pirospaprika

Elkészítés:

A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss vízben tesszük fel főni. Mellédobjuk az egyik fej, megtisztított hagymát és a babért. Amikor félig megpuhult, sózzuk. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és ledaráljuk. A kenyeret vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk. Összekeverjük a csicserikrémet a tojással, kenyérrel, a lereszelt hagymával, zúzott fokhagymával. Sóval, borssal, pirospaprikával, felaprított petrezselyemmel ízesítjük. A masszából kisebb gombócokat formálunk, ellapítjuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Főtt burgonyával és uborkasalátával körítjük.