Amíg tart a nyár, addig minden mennyiségben jöhetnek a fagyis finomságok, nem igaz? Ez a süti ráadásul nem csak hideg, de mutatós és az elkészítése is nagyon egyszerű! Egy baj van vele: hamar elfogy.
Hozzávalók:
Töltelékhez:
- 125 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 60 g zabliszt
- 60 g csicseriborsó liszt
- 1 tojás
- 150 g nyírfacukor
- 100 g olvasztott vaj
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál só
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 1 nagy marék csokoládé chips
Tésztához:
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
- 80 g nyírfacukor
- 160 g porcukor
- 85 g liszt
- 4 evőkanál tejszín
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- 1 nagy marék csokoládé chips
Elkészítés:
Olvaszd meg a vajat egy közepes tálban. Keverd hozzá a cukrot, a tojást, vanília-kivonatot, szódabikarbónát, sót, kukoricakeményítőt, és egészen addig kevergesd, amíg össze nem áll a massza. Ezután keverd bele a liszteket, ezt követően pedig a csokoládé chipset. Fedd le folpackkal, majd hagyd állni hűtőszekrényben legalább 2 órán keresztül, vagy akár egész éjszakán át.
Miután kellően lehűlt, melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Formálj kis cipókat, amelyeket helyezz sütőpapírra. Kb 12 perc kell ahhoz, hogy ezek aranybarnára süljenek. Fontos, hogy hagyd teljesen kihűlni a tölteléket!
Amíg a hűtőben hűl, készítsd el a tésztáját, ami az alja, illetve a teteje lesz majd a sütinek. Egy mixer segítségével verd fel a vajat a cukorral addig, amíg könnyű és puha nem lesz. Utána mehet bele az összes többi hozzávaló. Keverd addig, amíg a kívánt állagot nem kapod meg, ha szükséges, önts hozzá még egy kis tejszínt. Végezetül nincs más dolgod, mint egy kanál segítségével a fagyos töltelékkel megkenni az előbb elkészített tésztát.