Ami nélkül nem telhet el az ünnep: egészséges lisztekből készült csokis finomság, amit a karácsony egyik alapízével, a dióval tettünk még különlegesebbé!
Tésztához:
- 2 dl víz
- 22 dkg margarin
- 4 evőkanál kakaópor
- 25 dkg liszt (10 dkg köles liszt vagy kókusz liszt, 10 dkg zabpehelyliszt, 5 dkg nyílgyökérliszt)
- 15 dkg nyírfacukor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 dl natúr joghurt
- 2 tojás
- vanília aroma
Csokimázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 3 evőkanál tej
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
- A vízben felolvasztjuk a vajat és a kakaót. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk.
- Egy közepes tálban a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a nyírfacukorral.
- Egy másik edényben a joghurtot kikeverjük a tojással és az aromával, majd hozzáöntjük a csokis keveréket, és a lisztes keveréket is.
- Előmelegített sütőben sütjük.
- A csokimázhoz a hozzávalókat a tűzhelyen összemelegítjük, majd a kihűlt tésztára öntjük.
- A tetejét ízlés szerint szórjuk meg dióval és kókuszreszelékkel.