Volt egy kókuszlisztes sajttorta receptünk és némi kávénk. Gondoltunk egyet, és összeöntöttük a kettőt, és megszületett a gyümölcsös-kávés sajttortánk, ami szerintünk így tökéletes, ahogy van: krémes, puha és rendkívül ízletes. Mi is lehetne ennél ennivalóbb?
Hozzávalók:
Csokis tésztához:
- 115 g vaj
- 228 g durvára vágott minőségi félédes csokoládé
- 150 g nyírfacukor
- 3 nagy tojás
- 1 teáskanál vanília kivonatot
- 80 g liszt: 50 g kókusz liszt, 30 g zabliszt
- 11 g cukrozatlan vagy holland kakaópor
- 2 teáskanál eszpresszó kávépor
- 1/4 teáskanál só
- 90 g félédes csokoládé chips
Sajtkrémhez:
- 224 g krémsajt
- 50 g nyírfacukor
- 1 nagy tojás
- 1 teáskanál vanília kivonatot
- 180 g fehér csokoládé chips
Elkészítés:
Brownie tészta:
- Olvasszuk fel a vajat és az apróra vágott csokoládét egy serpenyőben közepes lángon, majd folyamatos keverés közben, körülbelül 5 percig főzzük.
- Vegyük le a tűzről, öntsük egy nagy keverőtálba, és hagyjuk hűlni 10 percig. Melegítsük elő a sütőt 180° C-ra.
- A kihűlt csokis keverékhez habverővel keverjünk hozzá nyírfacukrot, majd adjunk hozzá tojást, vaníliaaromát, majd finoman szórjuk rá a lisztet, kakaóport, kávéport, és a sót, és ismét keverjük jól össze.
Sajtkrém:
- Egy nagy tálba öntsük bele a krémsajtot, majd adjuk hozzá a cukrot, tojást és a vaníliakivonatot, és egy kézi mixerrel keverjük addig, amíg össze nem áll a krém. Végül adjuk hozzá a fehér csokoládé chipset és tegyük félre.
- Egy fóliával kibélelt tepsibe öntsük bele egyenletesen a fele brownie tésztát, ezután mehet rá a sajtkrém egyenletes rétegben. Utána pedig egy újabb réteg brownie tészta.
- Megszórhatjuk a tetejét gyümölccsel vagy csoki chipsszel. Süssük 35-40 percig.