Gyümölcsös-kávés sajttorta

Volt egy kókuszlisztes sajttorta receptünk és némi kávénk. Gondoltunk egyet, és összeöntöttük a kettőt, és megszületett a gyümölcsös-kávés sajttortánk, ami szerintünk így tökéletes, ahogy van: krémes, puha és rendkívül ízletes. Mi is lehetne ennél ennivalóbb? :)  

Hozzávalók:

Csokis tésztához: 

  • 115 g vaj f_2 (1)
  • 228 g durvára vágott minőségi félédes csokoládé
  • 150 g nyírfacukor
  • 3 nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonatot
  • 80 g liszt: 50 g kókusz liszt, 30 g zabliszt
  • 11 g cukrozatlan vagy holland kakaópor
  • 2 teáskanál eszpresszó kávépor
  • 1/4 teáskanál só
  • 90 g félédes csokoládé chips

 

Sajtkrémhez:

  • 224 g krémsajt
  • 50 g nyírfacukor
  • 1 nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonatot
  • 180 g fehér csokoládé chips

 

Elkészítés:

Brownie tészta:

  • Olvasszuk fel a vajat és az apróra vágott csokoládét egy serpenyőben közepes lángon, majd folyamatos keverés közben, körülbelül 5 percig főzzük.
  • Vegyük le a tűzről, öntsük egy nagy keverőtálba, és hagyjuk hűlni 10 percig. Melegítsük elő a sütőt 180° C-ra.
  • A kihűlt csokis keverékhez habverővel keverjünk hozzá nyírfacukrot, majd adjunk hozzá tojást, vaníliaaromát, majd finoman szórjuk rá a lisztet, kakaóport, kávéport, és a sót, és ismét keverjük jól össze.

 

Sajtkrém:

  • Egy nagy tálba öntsük bele a krémsajtot, majd adjuk hozzá a cukrot, tojást és a vaníliakivonatot, és egy kézi mixerrel keverjük addig, amíg össze nem áll a krém. Végül adjuk hozzá a fehér csokoládé chipset és tegyük félre.

 

  • Egy fóliával kibélelt tepsibe öntsük bele egyenletesen a fele brownie tésztát, ezután mehet rá a sajtkrém egyenletes rétegben. Utána pedig egy újabb réteg brownie tészta.
  • Megszórhatjuk a tetejét gyümölccsel vagy csoki chipsszel. Süssük 35-40 percig.