Hántolt hajdina

04_hantolt_hajdina

A hajdina (vagy pohánka) értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető. Számos kiváló beltartalmi értéke közül is kiemelendő 26%-os rosttartalma. A magas élelmi rost bevitel nemcsak az emésztési problémákkal küzdőknek és fogyni vágyóknak fontos, hanem kedvezően befolyásolja a koleszterin lebontást is.

Elkészítésének egyik módja: az alaposan megmosott hajdinát néhány órára beáztatjuk, dupla mennyiségű vízben felforraljuk és kb. 20 perc alatt kis lángon puhára főzzük, ízlés szerint fűszerezzük. Kiváló köret, akár a tarhonya helyettesítésére is. A hajdina elkészítése legtöbbször a mag pirításával kezdődik, amely megspórolható ha pirított hajdinát vásárolunk.

100g termék tartalmaz:

  • Energiatartalom 1435 kJ/343 kcal
  • Fehérje: 10g
  • Szénhidrát: 72g
    Ebből cukor: 0 g
  • Rost: 25,9g
  • Zsír: 3,0g
    Ebből telített zsír:
  • Só: elhanyagolható mennyiségben

 

 Rendelek!