Házi joghurt gyümölccsel és amaránttal

A boltban megvenni sokkal egyszerűbb a dolgokat, de ha otthon készítjük őket, akkor annak megvan a saját varázsa is. Főleg, hogyha szinte nem is kell vele sokat bíbelődni, mint például a házi joghurttal, amihez nem kell más, csak tej és egy kis joghurt.

Hozzávalók:amarant_szeptember10

1 liter tej
1 doboz jó minőségű joghurt
tetszés szerinti gyümölcs
egy csipet nyírfacukor
pattogatott amaránt
zabpehely

Elkészítés:

Öntsük a joghurtot egy nagyobb vagy két kisebb befőttes üvegbe (a lényeg, hogy utána rá tudjuk önteni az 1 liter tejet). Forraljuk fel a tejet, és hagyjuk annyira kihűlni, hogy ne forrázza le az ujjunkat, de ne is legyen langyos, ekkor öntsük rá a befőttes üvegben lévő joghurtra. Légmentesen zárjuk le, és tegyük száraz dunsztba (tekerjük törölközőbe, és tegyük meleg helyre), a lényeg, hogy minél később hűljön ki. Hagyjuk pihenni estére, és másnap reggelre már fogyasztható is lesz.

Egy üvegpohár aljába tegyünk egy kis adag házi joghurtot, szórjuk meg nagyon kevés nyírfacukorral, tegyünk rá idénygyümölcsöt, majd szórjuk meg egy kis pattogatott amaránttal. Rétegezzük így a joghurtot, amíg 2-3 szintet nem kapunk (vagy amekkora a pohár), a legtetejére pedig egy kis zabpelyhet is szórhatunk. Kiváló kiegyensúlyozott reggeli, és még látványra is gyönyörű.