Karácsonyi kávés süti

Közeledik a karácsony, a hideg idő és őrületes süti illat van mindenhol! Apropó illat! Ha ez még nem lenne elég, titkos hozzávalóként kávét is csempésztünk ebbe a finom szezámmag lisztes sütibe.

Hozzávalók: _8

  • 40 g zabpehely liszt
  • 20 g szezámmag liszt
  • ½ csésze nyírfacukor porcukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál instant kávé
  • 1 teáskanál vanília aroma

 

Elkészítése:

Keksz:

  • Keverjük össze a liszteket, adjunk hozzá olvasztott vajat, hogy összeálljon a tésztája.
  • Keverjünk bele egy csipet sót, 1 teáskanál vanília aromát, 1 teáskanál porcukrot.
  • Vékonyan oszlassuk el sütőpapíron és 150 fokon süssük 20 percig. Ha kihűlt, törjük apró darabkákra.

 

Csokis massza:

  • Olvasszuk meg a vajat, majd hagyjuk kihűlni.
  • Porcukorhoz adjuk hozzá a vajat, a kakaóport és a kávét.
  • Ezután adjuk hozzá az apró darabokra tört kekszeket.
  • Egy alufóliába tekerjük bele a masszánkat úgy, hogy henger alakú legyen a sütink.

 

Hagyjuk pihenni 30-40 percig, majd tálaljuk meleg pudinggal, tejszínhabbal és gyümölcsökkel.