Könnyed fittség amaránttal!

Állandó visszatérő kérdés, hogy miért is kellene amarántot fogyasztanunk? Írtunk már az amaránt kalcium tartalmáról, hogyan illesszük be a mindennapokba és hogyan használjuk fel a konyhánkban? Most viszont Tóth Szilvia, a Move Fitness Stúdió personal trainere elárulja, hogy a sportolásban milyen szerep jut az amarántnak!

A szénhidrátra márpedig szükség van!
_2A jó szénhidrátra ugyan olyan nagy szükségünk van a mindennapokban, mint fehérjére és zsírokra. A jó ebben az esetben azt jelenti, hogy összetett, vagyis lassú felszívódású – mint például a teljes értékű gabonák, barnarizs, hüvelyesek, stb. Ezeket minőségileg és megfelelő arányban kell megválogatnunk, hogy változatos és kiegyensúlyozott maradjon az étrendünk. Az amaránt is egy ilyen jó szénhidrátforrás, mert teljes értékű fehérjét, növényi rostokat és ásványi anyagokat is tartalmaz (vas, magnézium, réz, mangán).

Töltődjünk fel sportolás után!
Sokan nem tudják, de sportolás után is feltétlenül pótolnunk kell a szénhidrátokat! Az amaránt különösen alkalmas erre a célra, ugyanis a benne lévő esszenciális aminosavak közül a lizintartalma az izomépítésben és a regenerációban fontos szerepet játszik. Ugyanakkor szénhidrát tartalma a hagyományos gabonákéhoz mérten jóval alacsonyabb, így nem csak a nehezen megszerzett izomzatunkat támogatja az amaránt, de biztosak lehetünk benne, hogy nem rakódik le úszógumiként.

Ennyire sokszínű az amaránt!
856801_460631390716258_1548677793_oAz amarántot fogyaszthatjuk reggelire akár zabpehellyel kiegészítve és edzés után a turmixunkba keverve egyaránt. Még édességet is készíthetünk belőle, ha két főétkezés között megéheznénk. Inkább a délelőtti és a napközbeni időszakban javasoljuk a fogyasztását, este már inkább magasabb fehérjetartalmú ételekkel csillapítsuk éhségünket.

Ha kérdésed lenne, vagy szeretnél személyre szabott tanácsokat kapni, keresd fel Tóth Szilviát a Szilvifit, a Move vagy a Move2-Kispest Facebook oldalakon!