Lazac zöldbabbal és lenmaggal

Ha nem sűrűn kerül lazac az asztalra, akkor itt egy kiváló mód az elkészítésére, amit még azok is könnyűszerrel el tudnak sajátítani, akik még életükben nem fogtak lazacot a kezükben. Ráadásul a lazac és kapor egy természetes párosítás, és a lenmag kellemes ropogó érzést ad ehhez a savanykás recepthez.

151515225

Hozzávalók:

500g zöldbab
4 lazacfilé
egy marék kapor
1 ek lenmag
só és bors

Elkészítés:

Sós vízben puhára főzzük a levágott végű zöldbabot egy kis kaporral együtt. Amikor kész (kb 10 perc) szűrjük le. Lassú tűzön bőrükkel lefelé 10 percig süssük a lazacfiléket, majd fordítsuk meg őket és 1 percig hagyjuk így. Fordítsuk vissza a filéket és süssük őket omlósra. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál szórjuk meg lenmaggal és tegyünk rá egy szár kaprot.