Ha nem sűrűn kerül lazac az asztalra, akkor itt egy kiváló mód az elkészítésére, amit még azok is könnyűszerrel el tudnak sajátítani, akik még életükben nem fogtak lazacot a kezükben. Ráadásul a lazac és kapor egy természetes párosítás, és a lenmag kellemes ropogó érzést ad ehhez a savanykás recepthez.
Hozzávalók:
500g zöldbab
4 lazacfilé
egy marék kapor
1 ek lenmag
só és bors
Elkészítés:
Sós vízben puhára főzzük a levágott végű zöldbabot egy kis kaporral együtt. Amikor kész (kb 10 perc) szűrjük le. Lassú tűzön bőrükkel lefelé 10 percig süssük a lazacfiléket, majd fordítsuk meg őket és 1 percig hagyjuk így. Fordítsuk vissza a filéket és süssük őket omlósra. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál szórjuk meg lenmaggal és tegyünk rá egy szár kaprot.