Lenmagos zsemle

Előfordult már, hogy zsemlét szerettél volna vacsorázni, de elfogyott a boltból, vagy épp elfelejtetted, hogy aznap ünnepnap van, és nincs nyitva semmi? Szerencsére otthon is elkészítheted a saját zsemléd gyorsan és egyszerűen.

Hozzávallók:474294613

  • 500 g tökmagliszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 380 ml víz
  • 1 evőkanál lenmag és/vagy szezámmag
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 teásaknál só
  • 2 teáskanál cukor

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze az olívaolajjal, a sóval, cukorral és lenmaggal. Az élesztőt langyos vízen futassuk fel, majd adjuk hozzá. Gyúrjunk belőle tésztát, és hagyjuk kelni 1-2 órán át a tésztát. Miután megkelt, tépjük 8 db-ra, és formázzunk belőlük zsemléket. Kenjük meg a tetejüket tojással, hogy fényesebb legyen, és szórjunk rá ismét egy kis lenmagot vagy szezámmagot. Előmelegített sütőben (kb. 1800) süssük 25-35 percig.

Tipp: A zsemlékből készítsünk vicces meleg szendvicset vagy állatfigurás szendvicseket, hogy még vidámabb legyen az étkezés.