Lila káposztakrémes bruschetta

Viszonylag ritkán eszik az ember lila krémes kenyeret, ezért ha meg szeretnénk döbbenteni a vacsoravendégeinket, előételnek tálaljunk nekik lila káposztakrémes bruschettát. Az élénk és szokatlan színe miatt ez az étel arra is kiváló, hogy az egyébként zöldséget és gyümölcsöt nem kedvelő kisgyerekekkel is megszerettessük ezeket az ételeket.

Hozzávalók:480504025

2 rúd baguette
1 fej lila káposzta
2 fej lila hagyma (elhagyható)
majonéz
1-2 kanál mustár
1 k. só
olívaolaj

Elkészítés:

Szeleteljük fel ujjnyi vastagságúra a baguetteket, csöpögtessünk mindegyikre 1-2 csepp olívaolajat, és a 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg egy kicsit (ne túl sokáig, hogy ne száradjon ki.) Közben készítsük el a lila káposztás krémet. Vágjuk négyfelé a káposztát, és enyhén sós vízben főzzük puhára. Vágjuk ki a csutkáját, és csöpögtessük le egy szűrő segítségével. Majd vágjuk fel apróra hagymát, adjunk hozzá majonézt, és turmixoljuk össze kicsit (nem baj, ha kicsit durvább állagú marad a krém). Végül ízesítsük egy kis mustárral.