Köleses palacsinta málnás-túrós töltelékkel

Vasárnap, de akár hétköznap délután is kedvünk támadhat egy kis palacsintázásra. Az otthon elkészíthető ételek legyenek: gyorsak, könnyűek és finomak. Ennek a szellemiségében raktuk össze a köleses palacsinta receptjét, amely nemcsak egészséges, de a túrós-málnás tölteléknek köszönhetően isteni ízélmény is!

Hozzávalók:

  • 250 g Mag, amit akartok hántolt köles
  • 1 db tojás 1018
  • 3 ek teljes kiőrlésű liszt
  • kevesebb, mint 1 liter tej
  • 1-2 ek.-nak megfelelő édesítőszer, pl. xilit
  • 1 kk. bourbon vanília
  • 1 kk. citromhéj
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • olivaolaj
  • 1 cs. túró
  • 250 g málna

Elkészítés:

A megmosott köles magot dupla mennyiségű vízben felforraljuk és kb. 15-20 perc alatt kis lángon puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. Ezután keverjük össze egy tálban a Mag, amit akartok hántolt kölest a liszttel, tojással, édesítővel, vaníliával, a keményítővel és a citrom héjával (utóbbi kihagyható). Öntsük fel tejjel, hogy palacsintatészta állagú masszát kapjunk. A teljes kiőrlésű  liszt miatt kicsit barnásabb lesz a tészta, mint a rendes palacsinta esetében. Hagyjuk állni egy kicsit, hogy összeérjenek a hozzávalók. Majd pár csepp olivaolajon palacsintasütőben a szokott módon süssük ki a palacsintákat. A töltelékhez keverjünk össze egy csomag túrót a málnával (ez lehet fagyasztott is, csak akkor előtte gondosan olvasszuk ki és csöpögtessük le), majd keverjük össze. Egy kevés édesítőt szükség szerint adhatunk hozzá. Töltsük meg vele a kész palacsintát, majd díszítsük a tálat málnával és citrommal. Jó étvágyat!