Olajbogyós pite csicseriborsóliszttel vacsorára

Ha nem szeretnél esténként nekiesni a hűtődnek, próbáld ki ezt a receptet, amitől majd garantáltan jóllaksz.

177491620

Hozzávalók:

  • 300 g csicseriborsóliszt
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • majdnem egy liter víz
  • 1 dl olívaolaj ( extra szűz)
  • só, bors ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

Keverjük össze a csicseriborsólisztet a vízzel, majd hagyjuk 4-5 órát állni. Ha közben hab keletkezik a tészta tetején, akkor azt szedjük le róla! Miután letelt a 4-5 óra, keverjük hozzá az olajbogyót, fűszerezzük, öntsük bele a tésztát egy kiolajozott tepsibe, és tegyük be a 220 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 15 percig süssük, majd kapcsoljuk át a sütőt grill fokozatra, és pirítsuk tovább az ételt 10-15 percig. Miután kész, felkockázva tálaljuk.