Sós amaránt kása

A kásákról általában mindenkinek a zabkása jut eszébe, amit édesen fogyasztunk. Pedig a kásák sósan is nagyon ízletesek. Próbáljátok ki receptünket!

Hozzávalók:

kasa

  • 1 pohár pattogtatott amaránt
  • 1 gerezd finomra vágott, vagy passzírozott fokhagyma
  • 1 közepes méretű, apróra vágott vöröshagyma
  • 3 pohár zöldségleves vagy víz
  • ízlés szerint tengeri só vagy szója szósz
  • ízlés szerint csípős szósz
  • 2 paradicsom

 

Tegyük az amarántot, a fokhagymát, vöröshagymát és a zöldséglevest egy serpenyőbe. Forraljuk fel, majd lassú tűzön pároljuk, amíg a folyadék nagy része el nem párolog, kb. 20 percig. Kavarjuk jól meg. Ha túl híg lenne, állandó kevergetés közben forraljuk fel újból, míg besűrűsödik.
Ízlés szerint adjuk hozzá sót vagy szójaszószt. Tetszés szerint egy kevés csípős szósszal ízesíthető. Karikára vágott, grillezett paradicsomokon tálaljuk.

Elkészítési idő kb. 20 perc.