Tökmagos, napraforgómagos kenyérkeksz nyaraláshoz

Azontúl, hogy nagyon egészséges, és telis-tele van értékes tápanyagokkal, még kiválóan tudod vele helyettesíteni a kenyeret is! Ízlés szerint variálhatod különböző felvágottakkal, pástétomokkal, zöldségekkel, de akár önmagában, nassolnivalóként is fogyaszthatod.

Hozzávalók:_4

  • 3/4 csésze napraforgómag és tökmag vegyesen
  • 3 evőkanál útifű maghéj
  • 1/4 teáskanál tengeri só
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál fokhagyma por
  • 1/2 csésze szezámmag
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • 2-3 evőkanál víz

 

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 165 fokra. Egy konyhai robotgép segítségével őröld finomra a szezámmagot, de legyél óvatos, hogy ne őröld túl sokáig. Add hozzá az útifű maghéjat, szódabikarbónát, fokhagyma port, majd keverd össze őket jól.

Ezután a szezámmag, tökmag és a kókuszolaj kerül bele, párszor keverd meg így is. Adj hozzá annyi vizet, hogy elkezdjen összeállni a keverék. Helyezd a masszát egy nagy vágódeszkára, és a kezed segítségével minél vékonyabb négyzet vagy téglalap alapú formát készíts belőle. Ezután egy kés vagy egy pizza vágó segítségével vágd akkora darabokra, amekkorák neked tetszenek. Utána helyezd sütőpapírra a szeleteket, és nagyjából 20 percig süsd őket. Ahhoz, hogy mind a két fele meg tudjon pirulni, a félidőben forgasd meg a kekszeket. Az utolsó néhány percben figyelj arra, hogy időben kivedd őket a sütőből, mert gyorsan le tudnak égni.

Tipp: érdemes egy-két napon belül felhasználni.