Tökmagos ropogós

Hozzávalók:Tokmagos_ropogos

  • 15 dkg tökmagliszt
  • 10 dkg őrölt lenmag
  • 5 dkg szezámmag liszt
  • 5-5 dkg egész lenmag, hántolt tökmag
  • 1 teáskanál só
  • 1,5-1,5 teáskanál szárított bazsalikom, oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 4 dkg kacsazsiradék és tökmagolaj keveréke
  • 3 tojásfehérje
  • kb. 1 dl víz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat összekeverjük, összemorzsoljuk a zsiradékkal. A tojásfehérjét villával elkeverjük egy pohárban, majd tésztát gyúrjunk belőle. Közben hozzáadunk annyi vizet, hogy ne legyen nagyon száraz a tészta. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább egy órára.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük (légkeverésesen 180 fok). A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk, elfelezzük, majd sütőpapírra téve kézzel összelapítjuk, sodrófával nagyon vékonyra, tepsi méretűre formáljuk. Éles késsel kockákra vágjuk, de ne szedjük szét! Kb. 20-25 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni a tepsiben, majd széttördeljük. A tészta másik felével tegyük ugyanezt.