Az illatozó édes fűszereknek és a sütőtöknek köszönhetően igazi őszi hangulatot tudsz varázsolni konyhádba ezzel a recepttel. Az elkészítése pedig nagyon egyszerű!
- 200 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g tökmag liszt
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
- 2 evőkanál xilit
- 200 g olvasztott vaj
- 2 nagy tojás
- 1 db sütőtök
- Héj nélküli tökmag
Elkészítés:
- Először süsd meg a sütőtököt 160 fokon kb. 45 percig, majd pürésítsd a húsát.
- Keverd össze a liszteket, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket egy tálban.
- Egy nagyobb tálban elektromos habverővel keverd össze a vajat és a cukrot, majd add hozzá egyenként a tojásokat és a lisztes keveréket.
- Keverd addig, amíg könnyű nem lesz az állaga.
- Helyezd sütőformába, és szórd meg a tetejét magokkal.
- 160 fokon süsd 65-75 percig, és kész is!