Tökmagos, sütőtökös kenyér

Az illatozó édes fűszereknek és a sütőtöknek köszönhetően igazi őszi hangulatot tudsz varázsolni konyhádba ezzel a recepttel. Az elkészítése pedig nagyon egyszerű!

Hozzávalók: _6

  • 200 g teljes kiőrlésű liszt
  • 50 g tökmag liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 evőkanál xilit
  • 200 g olvasztott vaj
  • 2 nagy tojás
  • 1 db sütőtök
  • Héj nélküli tökmag

 

Elkészítés:

  • Először süsd meg a sütőtököt 160 fokon kb. 45 percig, majd pürésítsd a húsát.
  • Keverd össze a liszteket, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket egy tálban.
  • Egy nagyobb tálban elektromos habverővel keverd össze a vajat és a cukrot, majd add hozzá egyenként a tojásokat és a lisztes keveréket.
  • Keverd addig, amíg könnyű nem lesz az állaga.
  • Helyezd sütőformába, és szórd meg a tetejét magokkal.
  • 160 fokon süsd 65-75 percig, és kész is!