Zabpehelydara

zabpehelydaraA zabpehelydara bír a zabpehely minden jó tulajdonságával: csökkenti a koleszterinszintet, ezáltal véd a szív- és érrendszeri betegségektől is. Gyulladásgátló, jó hatással van az idegrendszerre is. Magas rosttartalmának hála segít az emésztésben, és közepes glikémiás indexű alapanyagként elég hosszan teltségérzetet biztosít. Ásványi anyagokban gazdag, megtalálható benne az alumínium, a cink, a foszfor, a kálium, a kalcium, a kobalt, a magnézium, a vas, és tekintélyes fehérjetartalommal bír.

Mit készíthetünk vele?

A zabpehelydarát használhatjuk kekszekben és süteményekben: a receptben javasolt lisztmennyiség egy részét kiváltva könnyű, laza tésztát kapunk. Rusztikusabb állagú zabpalacsintához, és zabkekszekhez is jó választás. Akár natúr arcmaszkot is készíthetünk vele!