- fél fej karfiol
- 250 g gomba
- 3 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma (héjastól)
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 200 g kuszkusz
- 1 bio citrom héja és leve
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 6 levél bazsalikom
- 6 levél menta
- só
- frissen őrölt fekete bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A kuszkuszt forró sós vízzel leöntjük és alaposan lefedve 10-12 percig állni hagyjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és nagy rusztikus darabokra vágjuk. Olívaolajjal alaposan megöntözzük, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a zöldségeket, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A fokhagymát héjastól a zöldségekkel együtt sütjük. A kuszkuszt villával felkeverjük. A megsült fokhagymát kinyomkodjuk, és villával (kevés só hozzáadásával) pürésítjük. Hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket, és gazdagon megöntözzük olívaolajjal, majd a kuszkuszhoz keverjük. A kuszkuszt egy tálra halmozzuk, és ráteszünk egy nagy adag sült zöldséget. Tálaláskor kevés citromlével frissítjük fel.