Zöldséges kuszkusz

kuszkuszHozzávalók / 4 adag:

  • fél fej karfiol
  • 250 g gomba
  • 3 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma (héjastól)
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 200 g kuszkusz
  • 1 bio citrom héja és leve
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 6 levél bazsalikom
  • 6 levél menta
  • frissen őrölt fekete bors
  • olívaolaj

 

Elkészítés:

A kuszkuszt forró sós vízzel leöntjük és alaposan lefedve 10-12 percig állni hagyjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és nagy rusztikus darabokra vágjuk. Olívaolajjal alaposan megöntözzük, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a zöldségeket, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A fokhagymát héjastól a zöldségekkel együtt sütjük. A kuszkuszt villával felkeverjük. A megsült fokhagymát kinyomkodjuk, és villával (kevés só hozzáadásával) pürésítjük. Hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket, és gazdagon megöntözzük olívaolajjal, majd a kuszkuszhoz keverjük. A kuszkuszt egy tálra halmozzuk, és ráteszünk egy nagy adag sült zöldséget. Tálaláskor kevés citromlével frissítjük fel.