Mézes erdei gyümölcsös joghurt-parfé pattogatott amaránttal

Nyáron a laza és könnyed desszertekre vágyunk, mint például a mézes erdei gyümölcsös joghurt-parféra pattogatott amaránttal, ami annyira finom és mutatós kis desszert, hogy legszívesebben egész nap csak ezt majszolnánk. Egy romantikus nyáresti piknik kiváló kiegészítője lehet, hogyha masnival átkötött kis befőttesüvegben készítjük el.

Hozzávalók (2 főre):476175569

tetszés szerinti erdei gyümölcs
2 doboz natúr joghurt
35g pattogatott amaránt
4 teáskanál méz
tört mogyoró / mandula

Elkészítés:

Mossuk meg az erdei gyümölcsöt, ha van közte eper, szeleteljük fel nagyobb darabokra. Két üvegtálkába vagy kisméretű befőttes üvegbe töltsük bele a joghurt parfét úgy, hogy először tegyünk az üveg aljára 1-2 evőkanál natúr joghurtot, majd helyezzünk a tetejére egy kis gyümölcsöt és hintsük meg egy evőkanál pattogatott amaránttal. Végül öntsünk a tetejére egy teáskanálnyi mézet, és ismételjük meg ezt a sorrendet, amíg az üvegek megtelnek. A tetejére akár még egy kis tört mogyorót vagy mandulát is szórhatunk. Ugye milyen szép lett?