Áfonyás húsvéti kuglóf

Évről-évre érdemes kicsit felfrissíteni az ünnepi menüt, amit idén egy áfonyás kuglóffal tehetünk meg.

86521735

Hozzávalók:

  • 75 dkg amaránt liszt
  • 2 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 3 tk fahéj
  • 10 dkg vaj + a forma kikenéséhez 3 dkg

 

Elkészítés:

Keverjük össze a tejszínt, cukrot és élesztőt. Hogy szépen felfusson az élesztő, a tejszínt egy kicsit melegítsük fel, hogy 10 perc alatt megkelesszük a tésztát. Olvasszuk fel a vajat, és a tojással, valamint a fahéjjal együtt keverjük az élesztős tejszínhez, majd beledolgozzuk az amarántlisztet. Miután megkelt, szedjük kétfelé a tésztát. Az egyik felével fedjük be a kuglófformát, szórjuk meg áfonyával, a másik fél tésztával pedig fedjük be. Hagyjuk pihenni fél óráig, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt süssük meg.