Évről-évre érdemes kicsit felfrissíteni az ünnepi menüt, amit idén egy áfonyás kuglóffal tehetünk meg.
Hozzávalók:
- 75 dkg amaránt liszt
- 2 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 5 dl tejszín
- 10 dkg cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 3 tk fahéj
- 10 dkg vaj + a forma kikenéséhez 3 dkg
Elkészítés:
Keverjük össze a tejszínt, cukrot és élesztőt. Hogy szépen felfusson az élesztő, a tejszínt egy kicsit melegítsük fel, hogy 10 perc alatt megkelesszük a tésztát. Olvasszuk fel a vajat, és a tojással, valamint a fahéjjal együtt keverjük az élesztős tejszínhez, majd beledolgozzuk az amarántlisztet. Miután megkelt, szedjük kétfelé a tésztát. Az egyik felével fedjük be a kuglófformát, szórjuk meg áfonyával, a másik fél tésztával pedig fedjük be. Hagyjuk pihenni fél óráig, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt süssük meg.