- 15 dkg tökmagliszt
- 10 dkg őrölt lenmag
- 5 dkg szezámmag liszt
- 5-5 dkg egész lenmag, hántolt tökmag
- 1 teáskanál só
- 1,5-1,5 teáskanál szárított bazsalikom, oregánó
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 4 dkg kacsazsiradék és tökmagolaj keveréke
- 3 tojásfehérje
- kb. 1 dl víz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat összekeverjük, összemorzsoljuk a zsiradékkal. A tojásfehérjét villával elkeverjük egy pohárban, majd tésztát gyúrjunk belőle. Közben hozzáadunk annyi vizet, hogy ne legyen nagyon száraz a tészta. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább egy órára.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük (légkeverésesen 180 fok). A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk, elfelezzük, majd sütőpapírra téve kézzel összelapítjuk, sodrófával nagyon vékonyra, tepsi méretűre formáljuk. Éles késsel kockákra vágjuk, de ne szedjük szét! Kb. 20-25 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni a tepsiben, majd széttördeljük. A tészta másik felével tegyük ugyanezt.