Ha nem szeretnél esténként nekiesni a hűtődnek, próbáld ki ezt a receptet, amitől majd garantáltan jóllaksz.
Hozzávalók:
- 300 g csicseriborsóliszt
- 10 dkg fekete olajbogyó
- majdnem egy liter víz
- 1 dl olívaolaj ( extra szűz)
- só, bors ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
Keverjük össze a csicseriborsólisztet a vízzel, majd hagyjuk 4-5 órát állni. Ha közben hab keletkezik a tészta tetején, akkor azt szedjük le róla! Miután letelt a 4-5 óra, keverjük hozzá az olajbogyót, fűszerezzük, öntsük bele a tésztát egy kiolajozott tepsibe, és tegyük be a 220 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 15 percig süssük, majd kapcsoljuk át a sütőt grill fokozatra, és pirítsuk tovább az ételt 10-15 percig. Miután kész, felkockázva tálaljuk.