Alegría, a mexikói amaránt csemege

Az amaránt dél-amerikai imádata nem tűnt el az aztékokkal együtt, ma a mexikóiak egyik kedvenc csemegéje amarántból készült, és az alegría (boldogság) nevet kapta. Ez az édesség még ma is nagyon közkedvelt Mexikóban, mi pedig már otthon is elkészíthetjük.

Hozzávalók:

163896077

250 g pattogatott amaránt mag
3-4 evőkanél méz
pár csepp citromlé
pici fahéj
mazsola / tökmag / sótlan mogyoró / napraforgómag (ki melyiket kedveli)

Elkészítés:

Melegítsük fel a mézet, majd miután formázható állagú lett, csepegtessünk bele pár csepp citromot, és keverjük hozzá az amarántot és ízlés szerint a mazsolát, tökmagot, sótlan mogyoró és/vagy a napraforgómagot. Formáljunk belőle golyócskákat, majd lapítsuk ki őket, hogy apró müzli szeleteket kapjunk. Tegyük ki egy tepsire, hogy megszáradjanak, miután megszilárdultak, már lehet is fogyasztani a mexikóiak kedvenc csemegéjét.