A lenmag egyedülállóan magas esszenciális zsírtartalma miatt nélkülözhetetlen alapanyaga a korszerű táplálkozásnak. Nemcsak mag formájában, de lisztként is értékes alapeleme lehet konyhánknak! A sárga lenmag bír barna társa legjobb tulajdonságaival, de színe sokkal kellemesebb, aranyszínű.
Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagymennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, klórt, mangánt, szilíciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, krómot stb.
Felhasználása:
Sütéshez érdemes kipróbálni, részben felcserélhetjük vele a fehér lisztet: a receptben megadott lisztmennyiség egy része helyett használva rostban, ásványi anyagokban gazdagabb lesz ételünk. A barna lenmaggal ellentétben szép sárga színt ad az ételeknek.