Hántolt köles

11_hantolt_koles

Valóságos köles reneszánsz zajlik a szemünk előtt napjainkban, hiszen se szeri se száma a köles elkészítésről megjelenő új recepteknek. Ennek nem csak a tradicionális táplálékaink újrafelfedezésének divatossága az oka, hanem tápanyagtartalmának gazdagsága is. Ezek közül kiemelendő kovasav tartalma, mely nélkülözhetetlen az emberi szövetek rugalmasságához, így az erős, fénylő haj, a feszes bőr, az ép fogak és körmök kialakulásához és fenntartás.

Elkészítésének egyik módja: a megmosott köles magot dupla mennyiségű vízben felforraljuk és kb. 15-20 perc alatt kis lángon puhára főzzük, ízlés szerint fűszerezzük. Nyersen megőrölve kenyértésztához keverhetjük.

100g termék tartalmaz:

  • Energiatartalom 1582 kJ/378 kcal
  • Fehérje: 11g
  • Szénhidrát: 75g
    Ebből cukor: 1,9g
  • Rost: 8,5g
  • Zsír: 3,8g
    Ebből telített zsír:
  • Só: elhanyagolható mennyiségben

Rendelek!