Maglisztes croissant

A meleg croissant illatát most már a saját otthonunkban is élvezhetjük! A receptet pedig kiegészíthetjük lekvárral, sajttal vagy akár Nutellával is, ki hogyan szereti. :)

Hozzávalók:

  • 150 g zabliszt
  • f_22100 g kölesliszt
  • 2 evőkanál tápióka keményítő
  • 150g hideg, kockákra vágott vaj
  • 120 ml meleg kókusztej
  • 3 evőkanál nyírfacukor
  • 25g friss élesztő
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej

 

Elkészítés:

  • Helyezzük az élesztőt egy tálba, adjunk hozzá nyírfacukrot és kevergessük addig, amíg folyékonnyá nem válik. Majd öntsünk hozzá kókusztejet, keverjük össze és tegyük félre kihűlni.
  • Keverjük össze a liszteket és a sót egy nagy tálban. Adjuk hozzá a vajat, és egy villa segítségével jól dolgozzuk össze. Ezt követően adjuk hozzá az élesztős keveréket, és óvatosan keverjük össze, de ügyeljünk arra, hogy borsó nagyságúak maradjanak a vajdarabok. A tésztánkat csomagoljuk folpackba, és tegyük a fagyasztóba 30 percre. Ha kész, nyújtsuk ki vékonyra a tésztánkat egy sodrófa segítségével, majd hajtsuk be a széleit középre, és ismételjük meg a kinyújtást 4-szer vagy 5-ször, ezután tegyük a hűtőbe pár órára, de akár egész éjszakára is.
  • Nyújtsuk ki a tésztánkat kb. 40cm X 25 cm széles téglalap alakúra, majd tetszés szerint, vágjuk a tésztából háromszögformákat, majd tekerjük fel őket.
  • Helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlapra a kifliket, fedjük le őket, és hagyjuk megkelni 2-3 óra alatt.
  • Melegítsük elő a sütőt, kenjük meg tojássárgával a tetejüket, és süssük 190 fokon 8 percig, majd alacsonyabb hőfokon további 15 percig.