Maglisztes morzsasüti

Az a szépsége ennek a sütinek, hogy bármilyen idénygyümölcsből elkészítheted, de ha kéznél van egy üveg lekvár, akkor azzal is tökéletes végeredményt érhetsz el. Mi diabetikus gyümölcslekvárt használtunk, amit fahéjjal fűszereztünk és őrölt dióval tettünk még pikánsabbá. Ez a süti egyszerre gyümölcsös, lágy és ropogós. 

j_27

Hozzávalók:

  • 20 dkg szezámmag liszt
  • 20 dkg kókusz liszt
  • 30 dkg lekvár (szilva, barack, eper, stb.)
  • 26 dkg vaj
  • 3-4 evőkanál nyírfacukor
  • 1 evőkanál nyílgyökérliszt
  • 10 dkg őrölt dió
  • fahéj
  • vanília kivonat

 

Elkészítés:

  • Öntsünk egy tálba 20 dkg szezámmag lisztet, 20 dkg kókusz lisztet, adjunk hozzá 3-4 evőkanál nyírfacukrot, 1 evőkanál nyílgyökérlisztet, egy csipetnyi sót és egy fél teáskanál vanília kivonatot, majd morzsoljunk el benne 26 dkg vajat egészen addig, amíg morzsaszerű tésztát nem kapunk.
  • 30 dkg lekvárral keverjünk össze egy kevés fahéjat és 10 dkg őrölt diót.
  • Egy kivajazott tepsibe öntsük bele a morzsás tésztánk felét, majd oszlassuk el rajta egyenletesen a lekvárt, és szórjuk meg a maradék tésztával.
  • Előmelegített sütőben 160 fokon süssük kb. 40 percig.