A tavasz és a nyár a kerti partik szezonja, de nehéz évről-évre valami újdonsággal előrukkolni a jól megszokott és bevált receptek mellett. Azonban pár aprósággal könnyen feldobhatjuk a rutinossá vált fogásainkat úgy, hogy még a vendégek is a süti helyett a receptért álljanak sorba.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej saláta (például jégsaláta)
- 250 gr paradicsom (koktélparadicsom
- 3 db TV vagy kápia paprika
- 2 szál újhagyma
- egy nagy marék bébi spenót
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek fehérborecet
- 1 tk mustár
- 6 ek olívaolaj
Elkészítés:
Miután megmostuk a salátát, vágjuk vagy tépjük kisebb darabokra. A paprikát és a paradicsomot mossuk meg és szeleteljük fel. A fokhagymát reszeljük le az újhagymával együtt, keverjük hozzá a petrezselymet, ízesítsük a fehérborecettel és egy kis mustárral az íze miatt, majd adjuk hozzá az olívaolajat. Pirítsunk meg egy kis napraforgómagot és szezámmagot. A hagymás szószt keverjük bele a zöldségekbe, a tetejét pedig szórjuk meg a pirított magvakkal.