Rendhagyó grillköret

A tavasz és a nyár a kerti partik szezonja, de nehéz évről-évre valami újdonsággal előrukkolni a jól megszokott és bevált receptek mellett. Azonban pár aprósággal könnyen feldobhatjuk a rutinossá vált fogásainkat úgy, hogy még a vendégek is a süti helyett a receptért álljanak sorba.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej saláta (például jégsaláta)56294564
  • 250 gr paradicsom (koktélparadicsom
  • 3 db TV vagy kápia paprika
  • 2 szál újhagyma
  • egy nagy marék bébi spenót
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek fehérborecet
  • 1 tk mustár
  • 6 ek olívaolaj

Elkészítés:

Miután megmostuk a salátát, vágjuk vagy tépjük kisebb darabokra. A paprikát és a paradicsomot mossuk meg és szeleteljük fel. A fokhagymát reszeljük le az újhagymával együtt, keverjük hozzá a petrezselymet, ízesítsük a fehérborecettel és egy kis mustárral az íze miatt, majd adjuk hozzá az olívaolajat. Pirítsunk meg egy kis napraforgómagot és szezámmagot. A hagymás szószt keverjük bele a zöldségekbe, a tetejét pedig szórjuk meg a pirított magvakkal.