Közeledik a karácsony, mindenki azon töri a fejét, hogy milyen finomságokat készítsen a családjának. Íme, egy igazán karácsony ízű fahéjas, köles lisztből készült csupa csokis tekercs, amit nehéz nem szeretni!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 tojássárgája
- 5 tojásfehérje
- 4 púpozott evőkanál köles liszt
- 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 5 evőkanál nyírfacukor por
- 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 4 evőkanál méz
- 3 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 kicsi pohár natúr joghurt
- 1 marék málna
Csokimázhoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
- csipet fahéj
Elkészítés:
- Felverjük a tojásfehérjéket, hozzáadagoljuk a nyírfacukor port, majd egyenként a tojások sárgáját.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A tojáshabhoz apránként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsiben megsütjük a piskótát. Ha megsült, a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd nedves tiszta konyharuhára borítjuk.
- Óvatosan feltekerjük a konyharuhával együtt, így hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet.
- A mascarponét kikeverjük a mézzel, hozzáadjuk a joghurtot. A tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponés masszához.
- A csokoládét tördeljük, hozzáadunk 2 ek. olajat. Vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a csipetnyi fahéjat. A kihűlt piskótára rákenjük a mascarponés krémet, óvatosan feltekerjük, majd a fahéjas csokimázzal bevonjuk.