Ünnepi kakaós piskótatekercs

Közeledik a karácsony, mindenki azon töri a fejét, hogy milyen finomságokat készítsen a családjának. Íme, egy igazán karácsony ízű fahéjas, köles lisztből készült csupa csokis tekercs, amit nehéz nem szeretni!

Hozzávalók:

Tésztához:

_10

  • 5 tojássárgája
  • 5 tojásfehérje
  • 4 púpozott evőkanál köles liszt
  • 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 5 evőkanál nyírfacukor por
  • 1 teáskanál sütőpor

 

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál méz
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 kicsi pohár natúr joghurt
  • 1 marék málna

 

Csokimázhoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
  • csipet fahéj

 

Elkészítés:

  • Felverjük a tojásfehérjéket, hozzáadagoljuk a nyírfacukor port, majd egyenként a tojások sárgáját.
  • A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A tojáshabhoz apránként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsiben megsütjük a piskótát. Ha megsült, a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd nedves tiszta konyharuhára borítjuk.
  • Óvatosan feltekerjük a konyharuhával együtt, így hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet.
  • A mascarponét kikeverjük a mézzel, hozzáadjuk a joghurtot. A tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponés masszához.
  • A csokoládét tördeljük, hozzáadunk 2 ek. olajat. Vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a csipetnyi fahéjat. A kihűlt piskótára rákenjük a mascarponés krémet, óvatosan feltekerjük, majd a fahéjas csokimázzal bevonjuk.