Zöldséges bulgur

Amikor kezdett kicsit unalmassá válni a mindennapi étkezésem, egyik este azon gondolkodtam, hogy mivel is tudnám kicsit feldobni. Végigpörgettem a Klorofill termékkínálatát, és hirtelen eszembe jutott a bulgur. Egyszerű, gyors, és nagyon ízletes.

Hozzávalók:

  • 20 dkg bulgurfebr_17
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél kígyóuborka
  • 2 db paradicsom
  • 1 citrom leve
  • 1 narancs leve
  • 4 ek olívaolaj
  • 10 szem apró gyöngyhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

Fél liter vízben tíz percig főzzük a bulgurt, majd további 15-20 percig hagyjuk pihenni fedő alatt. A megmosott zöldségeket felkockázzuk, és összekeverjük a bulgurral. A citrom és a narancs levét sóval, borssal összekeverjük, hozzáadjuk az olajt, majd ráöntjük a zöldséges bulgurra. A tetejére mehet a friss petrezselyem (ínyencek mentával is ízesíthetik). Körülbelül egy órára a hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.