Amikor kezdett kicsit unalmassá válni a mindennapi étkezésem, egyik este azon gondolkodtam, hogy mivel is tudnám kicsit feldobni. Végigpörgettem a Klorofill termékkínálatát, és hirtelen eszembe jutott a bulgur. Egyszerű, gyors, és nagyon ízletes.
Hozzávalók:
- 20 dkg bulgur
- 1 csokor petrezselyem
- fél kígyóuborka
- 2 db paradicsom
- 1 citrom leve
- 1 narancs leve
- 4 ek olívaolaj
- 10 szem apró gyöngyhagyma
- só, bors
Elkészítés:
Fél liter vízben tíz percig főzzük a bulgurt, majd további 15-20 percig hagyjuk pihenni fedő alatt. A megmosott zöldségeket felkockázzuk, és összekeverjük a bulgurral. A citrom és a narancs levét sóval, borssal összekeverjük, hozzáadjuk az olajt, majd ráöntjük a zöldséges bulgurra. A tetejére mehet a friss petrezselyem (ínyencek mentával is ízesíthetik). Körülbelül egy órára a hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.